Vicent Llimerà serà el nou director del Palau de la Música de València

Llimerà és catedràtic d'oboé del Conservatori Superior de Música Joaquim Rodrigo de València

Imatge exterior del Palau de la Música de València
Imatge exterior del Palau de la Música de València / 'À Punt NTC'

L'Ajuntament de València aprovarà aquest dimecres el nomenament de Vicent Llimerà Dus com a nou director del Palau de la Música de València. Llimerà és catedràtic d'oboé del Conservatori Superior de Música Joaquim Rodrigo de València i acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles de València. L'alcaldessa de la ciutat, María José Catalá, ha afirmat aquest dimarts que el nomenament "impulsa el Palau de la Música" i "obri una nova etapa en què s'ha apostat per un perfil que coneix el sector, que sap de les necessitats i com potenciar el Palau per a revitalitzar-lo després d'anys d'obres".

"Vicent Llimerà impulsarà la gestió del Palau i de tots els àmbits relacionats amb el món de la música. És una persona amb una trajectòria importantíssima en el món de la música i farà un gran treball al capdavant del Palau", ha defensat Catalá.

Pel que fa al seu currículum, el nou director és doctor en Filosofia per la Universitat de València (UV), diploma d'Estudis Avançats a la UV i màster en Estètica i Creativitat Musical de la UV. Va rebre formació musical a la Banda Primitiva de Llíria (Camp de Túria) i al Conservatori Superior de Música de València. Ha actuat com a concertista a festivals internacionals com els de Salzburg, Roma, Berlín, Bursa, Adana, Esmirna, Istanbul i Peníscola, entre altres. També és solista del Grup Instrumental de València, amb els que va obtindre el Premi Nacional de Música del 2005.

Com a solista d'oboé i corn anglés, ha col·laborat amb l'Orquestra de València, l'Orquestra de les Arts, l'Orquestra Nacional d'Espanya, l'Orquestra Simfònica de Barcelona i de Catalunya i l'Orquestra del Gran Teatre del Liceu de Barcelona. També té experiència com a investigador, havent fet estudis i publicacions sobre els compositors Francisco José de Castro, Pedro Soler i Enrique Marzo.

Ha sigut professor associat a la Universitat Jaume I de Castelló i a la Universitat Politècnica de València, on ha dirigit tesis doctorals i treballs finals de màster. Va ser nomenat expert especialista en l'assessorament de la Comissió Nacional Avaluadora de l'Activitat Investigador en el camp d'Història, Geografia i Arts i va ser director general de l'Institut Superior d'Ensenyances Artístiques de la Comunitat Valenciana entre el 2014 i el 2015, uns anys on l'actual alcaldessa de València era la consellera d'Educació.

Altres nomenaments

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament també nomenarà aquest dimecres en sessió extraordinària a Elena Ayllón Badía com a directora general de Mobilitat, a Enrique Martí Selva com a director general d'Urbanisme i a Carlos Andrés López Andrés com a director general de Llicències.

També et pot interessar

stats