Vicent Andrés Estellés: 25 anys sense el poeta

Una exposició a la Casa de la Cultura de Burjassot mostra pintures i objectes personals relacionats amb l'escriptor i el seu univers creatiu.

Exposició a Burjassot de Vicent Andrés Estellés

Manuscrits i documents mecanografiats del poeta on va crear els versos del Mural del País Valencià, o Els amants. L'exposició recrea l'univers del "fill del Forner de Burjassot". Estellés ha sigut un poeta retratat pels millors pintors valencians. Grans artistes com ara Manuel Boix, Andreu Alfaro, Joan Verdú o Antoni Miró plasmaren plàsticament les seues creacions poètiques. Es poden vore edicions de llibres per a col·leccionista en què va participar, com l'Homenatge a Picasso, Document de Morella o Dos lletres per al bolero de l'Alcúdia, entre altres. I també gravats que il·lustren gran part de l'obra poètica d'Estellés.

Un quart de segle des de la mort d' Estellés

L'exposició es fa per a commemorar l'aniversari de la seua mort. Recull tant objectes personals com obra plàstica. Estellés estigué molt interessat per l'art. El seu Mural poètic s'inspirà en la pintura dels muralistes mexicans Diego Rivera i David Alfaro Siqueiros. I, a més, inspirà molts creadors que plasmaren en les seues pintures la força creativa del poeta.

També et pot interessar

stats