La Vespra inaugura els actes del Misteri d'Elx

La retransmissió es pot seguir en directe per la televisió d'À Punt.

Imatge de la representació del Misteri d'Elx

La Vespra ha inaugurat aquest dimecres el primer dels actes del Misteri d'Elx, l'obra de teatre medieval cantada en valencià, viva des del segle XV, que narra la mort i l’assumpció de la Mare de Déu. Un llegat cultural patrimoni de la humanitat des del 2001.

S'ha pogut seguir en directe a la televisió d'À Punt. 

La Vespra és el primer acte del Misteri en què s'escenifica la mort de Maria per a reunir-se amb el seu fill. Un desig escoltat pel cel, que envia un àngel per a anunciar la bona nova a Maria. L'emissari celestial arriba dins de la magrana, un dels aparells aeris del Misteri.

Abans de la seua mort, la Mare de Déu demana un últim desig: reunir-se amb els apòstols. Un desig que dona pas al ternari, una trobada entre tres deixebles de Jesús que dona pas a una de les peces més preades de la festa. 

Apagada la llum de la seua ànima, el cel torna a obrir-se i entra en escena l'araceli, un altre dels aparells aeris, amb cinc àngels que arriben per a arreplegar l'ànima de Maria.

Demà el Misteri es completa amb la Festa que escenifica l'assumpció i la coronació de la Mare de Déu. L'emocionant cant del Gloria Patri i els fervorosos aplaudiments dels espectadors posaran fi a aquesta peça única del teatre medieval, on es combina alta cultura i fervor popular.

També et pot interessar

stats