VESOS, un festival sostenible de música i molt més

Es tracta d'una proposta singular que inclou fins a 14 actuacions de grups valencians, combinada amb un mercat de moda i una zona gastronòmica.

Entre altres activitats, el Festival Vesos ha fet rutes ciclistes i passejades botàniques per la ciutat

El Festival València Escena Sostenible (VESOS) celebra la tercera edició aquest cap de setmana en les instal·lacions del centre d'innovació Las Naves, situat al carrer de Jacint Verdeguer de València. Es tracta d'una proposta singular; un festival de música, amb 14 actuacions de grups valencians des de divendres de vesprada fins a diumenge, però hi ha moltes més al voltant de la música.

S'hi fan exposicions, tallers, debats, activitats dirigides als xiquets o fins i tot una zona de gastronomia i un mercat de moda. Això sí, totes aquestes propostes tenen una característica en comú, i és que, d'una manera o d'una altra, busquen conscienciar sobre la sostenibilitat. Així, dissabte, per exemple, hi ha un mercat de moda sostenible i un debat sobre la qüestió; es projecta un documental sobre el canvi climàtic i es fa un recorregut en bicicleta per Valènica i dos recorreguts a peu sobre l'herbari que podem trobar a les ciutats. Això per citar només alguns exemples, perquè al llarg del cap de setmana es faran 30 activitats totalment gratuïtes  que es poden consultar en el web del festival.

Vesets, els xiquets són els protagonistes

Els xiquets també tenen el seu espai en aquest festival, s'anomena Vesets i consta de tallers com l'anomenat "La màgia dels contenidors de colors" centrat en la importància de reciclar o l'actuació "Femme Fractal". Els organitzadors han programat les activitats pensades per als xiquets de matí i les que van dirigides als adults de vesprada i a la nit. 

Enguany, el Festival VESOS ha organitzat com a novetat Eco-Artist València 2018, un concurs que té per objectiu donar suport a iniciatives artístiques d'àmbit estatal relacionades amb la sostenibilitat i la temàtica mediambiental. Es presenten projectes musicals, de pintura, fotografia, vídeo o qualsevol altra disciplina artística. Els millors optaran a un primer premi de 2.000 euros i a dos accèssits de 1.000 euros cadascun. 

També et pot interessar

stats