Verònica Cantó, nova presidenta de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua

Al mateix temps, s’ha escollit Imma Cerdà com a nova secretària de l'ens i Joan Rafael Ramos com a vicepresident

La nova direcció de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua ha sigut votada aquest divendres a València / À Punt NTC

Verònica Cantó és des d’aquest divendres la nova presidenta de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, en substitució de Ramon Ferrer, que ocupava el càrrec des del 2011. Aquesta editora de Cocentaina ha format part de la institució normativa del valencià com a secretària des de fa quinze anys, quan es va constituir com a òrgan de normativa lingüística de la Generalitat.

Els minuts previs a la votació de la junta de govern extraordinària de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua han sigut de concòrdia i complicitat entre els acadèmics i les acadèmiques. La majoria absoluta era necessària perquè l'única candidatura tirara avant. L'acord ha eixit endavant amb dènou vots a favor i dues abstencions.

Al mateix temps, s’ha escollit Imma Cerdà com a nova secretària de l'ens i Joan Rafael Ramos com a vicepresident. La llista de govern s’ha renovat en el ple que aquest divendres s’ha efectuat a la seu de l'AVL, al monestir de Sant Miquel dels Reis. Les fotos de família refrenden una voluntat de consens i de continuïtat per a reafirmar la llengua.

També et pot interessar

stats