La Veronal explora l'univers de Buñuel en 'Sonoma'

L'ontinyentí Marcos Morau, Premi Nacional de Dansa 2013, presenta al Palau de les Arts de València una producció que barreja dansa, teatre, i altres arts escèniques.

Representació de 'Sonoma'.
Representació de 'Sonoma'

València/ El Palau de les Arts rep la companyia La Veronal, que dirigeix el valencià Marcos Morau, amb l’espectacle Sonoma, que es representarà del 12 al 14 de març al Teatre Martín i Soler. Des que Marcos Morau (Ontinyent, 1982) fundara la companyia en 2005, la seua innovadora aposta, en la qual caben disciplines com la dansa, el cinema, la literatura i la fotografia, han convertit La Veronal i el seu creador en noms imprescindibles del panorama coreogràfic internacional.

Premi Nacional de Dansa 2013, el més jove de la història, Morau és també artista convidat en diverses companyies i teatres de tot el món, en què desenvolupa noves creacions, sempre a mitjan camí entre les arts escèniques i la dansa. Per a la seua primera incursió dins de la programació de Les Arts, el coreògraf valencià presenta Sonoma, que es va estrenar el passat mes de juliol al Museu Nacional d’Art de Catalunya dins de la programació del Festival Grec de Barcelona.

El director de La Veronal reprén les principals línies del muntatge que va crear en 2016 per al Ballet de Lorraine, Le Surréalisme au service de la Révolution, inspirat en l’univers de Luis Buñuel i la Calanda medieval, juntament amb el París cosmopolita. Format entre Barcelona i Nova York, en fotografia, moviment i teatre, Marcos Morau construeix mons i paisatges imaginaris en què el moviment i la imatge es troben i s’engulen mútuament. Sonoma es representarà al Teatre Martín i Soler aquest cap de setmana.

També et pot interessar

stats