El vent tomba diverses falles abans de la cremà

Les fortes ratxes que han bufat durant el dia de Sant Josep a València i la pluja han complicat el final d´unes Falles multitudinàries.

El vent i la pluja han complicat la cremà a València i han ocasionat incidències en les últimes hores de les Falles 2018, unes de les més multitudinàries dels darrers anys. A poques hores de començar la cremà, ha caigut la guanyadora del Port de Sagunt, la de La Victòria, obra de l´artista Ferni Llopis, d´Alzira, baix el títol 'De Sagunt a l´Orient'. El vent ha tombat tot el remat del monument i ha caigut damunt de la resta de ninots de la base sense causar víctimes. Francisco José Guillén, president de la falla La Victòria, reconeix que 'la falla era molt arriscada i el remat podria ocasionar-los problemes'. Els fallers del Port de Sagunt han decidit cremar-la encara que haja caigut.

Sagunt ja ha viscut dos sobresalts més durant estes Falles. El monument d´El Romano va caure divendres i el del Mercat, ahir, diumenge.

També el vent està darrere de la caiguda del ninot central de la falla Miguel Hernández, d´Alaquàs. Era un remat de grans dimensions, molt arriscat, i no ha pogut suportar la força del vent. Des de divendres, el remat es balancejava i la comissió va decidir ampliar la tanca de seguretat per no causar cap dany en cas que caiguera, com finalment ha passat.

A més, a Cullera, la falla de la plaça de Mongrell no ha pogut suportar la força del temporal. Totes les comissiones d´aquesta població de la Ribera Baixa s´han solidaritzat amb els afectats.

També et pot interessar

stats