La Valldigna celebra La Vall dels Llibres, la primera fira d’editorials independents

La fira aplega 25 editorials durant tot el cap de setmana al monestir de Santa Maria de la Valldigna

Imatge d'arxiu de la Fira del llibre de València de 2018
Imatge d'arxiu de la Fira del llibre de València del 2018 / Europa Press

Simat de la Valldigna acull aquest cap de setmana la primera edició de La Vall dels Llibres, la primera fira d'editorials independents. La trobada, que tindrà lloc els dies 25 i 26 de setembre al monestir de Santa Maria, pretén promocionar la lectura en valencià i els llibres publicats per editorials independents i per institucions públiques de proximitat. Està previst que hi participen vint-i-cinc editorials, tres provinents de Catalunya, una de les Balears i vint-i-una de la Comunitat Valenciana.

Les quaranta-cinc activitats del programa es duran a terme en tres escenaris i inclouen presentacions de llibres, converses entre autors, taules redones, concerts, contacontes, tallers infantils i un espectacle de dansa, entre altres actuacions. Algunes de les taules redones versaran sobre Joan Fuster, la normalització literària i lingüística de les darreres dècades i l'actuació infantil Contes disparatats, del grup Disparatarion, entre altres.

A més, els visitants de la Fira podran gaudir de l'exposició "Vacuna't amb la lectura", cedida per la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura. Concebuda per la il·lustradora Xulia de Vicente i l'escriptor Pasqual Alapont, consta de 16 panells explicatius i un còmic amb consells pràctics per a fomentar la lectura en família.

La fira també lliurarà un premi a una entitat o a una personalitat per la seua promoció de la lectura en valencià. El guardó serà una escultura creada per l'artista Josep Basset.

Aquesta fira ha estat impulsada per la Mancomunitat de la Valldigna i l'editorial Lletra Impresa Edicions, amb el suport de la Conselleria d'Educació. A més, hi col·laboren la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura, FULL (Fundació pel Llibre i la Lectura), l'Associació d'Editorials del País Valencià, l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, Saforíssims SL, la Regidoria d'Educació d'Alzira i la Regidoria de Cultura de Gandia.

També et pot interessar