La Vall d’Albaida reuneix 14 companyies de titelles en la mostra que recorrerà 19 municipis

El MIT comença hui, amb cinc espectacles de marionetes, un taller de paper kraft i una exposició sobre la companyia La Tartana.

La Vall d’Albaida reuneix 14 companyies de titelles en la mostra que recorrerà 19 municipis
La Vall d’Albaida reuneix 14 companyies de titelles en la mostra que recorrerà 19 municipis

Els titelles cobraran vida a la Vall d’Albaida des d’aquest dijous fins al pròxim diumenge. La comarca acull una nova edició d’un dels festivals de titelles amb més solera de la Comunitat Valenciana, la Mostra Internacional de Titelles, MIT. Enguany reunirà 14 companyies –alguna, vinguda de la República Txeca, com ara la de Pavel Vangeli–, i mantindrà el caràcter itinerant que caracteritza aquesta mostra. 

En total, els espectacles de titelles programats s’interpretaran en 19 municipis, ja que un dels propòsits de la MIT és acostar el món del titella a totes les localitats, fins i tot a aquelles que no solen tindre aquest tipus d’espectacles en l'agenda cultural: “El MIT fa possible que el món dels titelles arribe, amb espectacles de gran qualitat, a tots els pobles, tant als grans com als xicotets”, segons ha explicat Fede Vidal, responsable de Cultura de la Mancomunitat de la Vall d’Albaida. 

Aquest dijous es podran veure els primers espectacles de la 35a edició de la MIT, que té en la programació companyies valencianes, però també vingudes d’Aragó, Catalunya i Madrid, a més de la txeca Pavel Vangeli. Els primers cinc espectacles que s’interpretaran aquest dijous seran les obres Adéu Peter Pan i L'aneguet lleig a Benigànim i Montaverner, així com l’obra la l'obra Fabularia, que condueix un trobador, i tindrà lloc a Atzaneta d’Albaida. 

Per a aquesta vesprada, s’ha previst l’espectacle Jana i els tres ossos, una nova i particular versió del popular conte Rinxolets d'or a Aielo de Malferit. A Salem, la companyia Teatre a Mà tornarà a interpretar L'aneguet lleig.

A més, per a aquest dijous han organitzat a l'Olleria un taller de paper kraft de marionetes, adreçat a totes les edats. D’altra banda, també dijous s'inaugura al Centre Cultural Caixa Ontinyent una exposició que repassa els 40 anys de trajectòria de la companyia La Tartana.

També et pot interessar

stats