La valenciana Marisa Gallén i la firma Point, de Xaló, Premis Nacionals de Disseny

Gallén i els directius de Point van ser alguns dels impulsors de la candidatura de València com a Capital Mundial del Disseny 2022.

Marisa Gallén durant una conferència del passat mes d'octubre a València
Marisa Gallén durant una conferència del passat mes d'octubre a València / @DesignVLC

La cultura valenciana incorpora un segon Premi Nacional aquest 2019: el de la dissenyadora Marisa Gallén, integrant de l’emblemàtic col·lectiu La Nave, una de les impulsores de la candidatura de València com a Capital Mundial del Disseny i reconeguda pels dissenys que crea des del seu estudi del barri antic de la ciutat. Al guardó de Gallén se suma, en la modalitat d’empresa, la firma de mobiliari Point, amb seu a Xaló, a la Marina Alta.

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha anunciat el guardó del Ministeri d’Innovació aquest dimarts. En el cas de Marisa Gallén, va ser membre del col·lectiu de disseny La Nave, un dels col·lectius professionals més innovadors dels huitanta, i actualment treballa des l’estudi Gallén Ibáñez. A més, la segona dona que aconsegueix aquest guardó espanyol és també presidenta de l'Associació València Capital del Disseny, que ha fet que València obtinga aquest reconeixement.

Respecte al Premi Nacional de Disseny en la modalitat empresarial, Point és una firma que treballa des de 1920. José Pons Pedro va iniciar el negoci basat en els coneixements del vimet que va aprendre a l'Argentina. Des dels inicis, l’empresa amb seu a Xaló, s’ha caracteritzat pel disseny. Amb la incorporació de la segona generació a l’empresa, també va començar a treballar el rotang.

Ribó: “El disseny valencià agafa força”

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha qualificat la concessió d’aquests guardons com a una “magnífica notícia", que posa en relleu que el disseny valencià “està agafant molta força”. Cal assenyalar que tant Gallén com Vicente Pons, director comercial de Point, han treballat perquè València fora Capital Mundial del Disseny l'any 2022. De fet, els dos van formar part de la comitiva que va viatjar a l'octubre a l'Índia per a recollir el testimoni de la capitalitat.

Aquest dimarts també es coneixia que aplegava un altre Premi Nacional fins la Comunitat Valenciana, en aquest cas pel còmic El día 3, la novel·la gràfica que relata l’accident del metro de València i que van crear els dibuixants valencians Cristina Durán i Miguel Ángel Giner, basant-se en el treball de la periodista Laura Ballester.

També et pot interessar

stats