Inmaculada Bermúdez, Premi Nacional de Disseny

Es tracta de l'edició amb més dones premiades, segons el Ministeri de Ciència i Innovació

La dissenyadora Inma Bermúdez amb el seu soci, Moritz Krefter
La dissenyadora Inmaculada Bermúdez amb el seu soci, Moritz Krefter / Estudi Inma Bermúdez

L’edició 2022 dels Premis Nacionals d'Innovació i Disseny han guardonat una majoria de dones. Una d’elles ha sigut Inmaculada Bermúdez, dissenyadora afincada a València que ha treballat amb grans marques en països com Espanya, França, Portugal, Alemanya, Suècia, l'Índia i Colòmbia.

Bermúdez, que té el seu estudi a la ciutat de València, s'ha convertit en un nou referent del disseny espanyol en el panorama internacional, "preservant l'empremta de la seua mirada objectiva de desenvolupament sostenible", segons els organitzadors dels premis.

Bermúdez ha assegurat que espera que aquest reconeixement anime les dones en general, i les dissenyadores en particular, "a ser més visibles i que se senten mereixedores del reconeixement públic, capaces de lluitar pels seus somnis".

"Estic molt feliç d'haver rebut aquest premi, al qual em vaig presentar animada pel meu cercle més pròxim perquè ni em podia imaginar que me l'anaren a concedir", ha assenyalat la guardonada.

La dissenyadora industrial ha compartit premi en la seua categoria amb una altra professional, Alba González, i amb l’empresa espanyola Enea Design. A més, la científica, investigadora i empresària Rocío Arroyo ha sigut guanyadora en la categoria d’Innovació, premi que també han rebut les companyies Sacyr, en la categoria "gran empresa", i Marine Instruments en la categoria "mitjana empresa". El Ministeri també ha atorgat mencions especials a Emilio García i als Serveis Digitals d’Aragó.

La ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, ha anunciat aquest dilluns les persones i entitats guardonades amb aquest reconeixement, el més important d’Espanya en innovació i disseny. Morant ha destacat que es tracta de l'edició amb més dones premiades. "Estem sumant el talent innovador de les dones al disseny del futur, un aval per a millorar la societat", ha afirmat.

Els guardons són de caràcter honorífic, excepte el Premi Nacional d'Innovació en la modalitat Xicoteta i Mitjana Empresa, que disposa d'una dotació de 50.000 euros; el Premi Nacional de Disseny en la modalitat Professionals, també amb 50.000 euros; i el Premi Nacional de Disseny en la modalitat de Joves Dissenyadors, amb 30.000 euros.

També et pot interessar

stats