La valenciana Empar Juanes, primera dona espanyola a guanyar el Herbert Hoffman

Es tracta d'un dels premis més importants de l'art de la joieria

La valenciana Empar Juanes, al seu estudi d'arquitectura / À Punt NTC

La valenciana Empar Juanes s'ha convertit en la primera dona espanyola a guanyar el Herbert Hoffman, un dels premis més importants de l'art de la joieria. La peça guanyadora, que forma part de la col·lecció Don't Dare, és un fermall de basalt que, per veu del jurat, "transcendeix la naturalitat de la roca volcànica i supera totes les expectatives", en pegar-li la volta a la pròpia matèria de la pedra. 

La joieria contemporània és, per a l'artista valenciana, "un contrasentit". Arquitecta en un estudi alemany, va trobar en modelar la pedra l'artesania i la llibertat expressiva que li faltava en l'arquitectura. "És com fer alguna cosa abstracta, que transmetrà emoció", ha reflexionat.

L'emoció que va traure d'aquest fragment de basalt va conquistar el jurat, fins al punt que no la pot mostrar, perquè ja està venuda. La va comprar el mateix jurat abans del premi. Un fermall minimalista, carregat d'emoció, en què conflueixen la tridimensionalitat, els límits de la pedra i l'espai personal.

Des del seu estudi a Llombai ha confessat que no descarta crear joieria comercial, però que ara mateix aquest guardó li dona energia per a continuar amb el que més l'apassiona: l'art.

També et pot interessar

stats