La valenciana Carme Portaceli, primera dona al capdavant del Teatre Nacional de Catalunya

L’exdirectora del Teatro Español de Madrid dirigirà la institució cultural durant sis temporades.

La valenciana Carme Portaceli, primera dona al capdavant del Teatre Nacional de Catalunya
La valenciana Carme Portaceli, primera dona al capdavant del Teatre Nacional de Catalunya

La directora escènica valenciana Carme Portaceli serà la nova directora artística del Teatre Nacional de Catalunya, un càrrec que, per primera vegada, ocuparà una dona. Portaceli, que va ser durant tres anys directora artística del Teatro Español de Madrid, substituirà Xavier Albertí, segons ha acordat aquest dilluns el consell d'administració de la institució, després d’obrir una convocatòria pública.

La comissió de valoració ha apreciat "especialment la trajectòria professional de Portaceli, la seua capacitat per a elaborar una programació d'una alta qualitat artística i la seua idoneïtat per a respondre als objectius estratègics del TNC". Portaceli serà la directora artística d’aquesta institució teatral durant les pròximes sis temporades, no prorrogables, a partir de l'1 de setembre de 2021.

Amb més de setanta obres en la seua trajectòria, la nova directora d'aquesta institució es va iniciar al costat de Fabià Puigserver al Teatre Lliure, en 1982.

Entre 2016 i 2019, Portaceli va ser directora artística del Teatro Español de Madrid, és vicepresidenta de l'Acadèmia de les Arts Escèniques i també ha sigut directora artística de la Factoria Escènica Internacional. Carme Portaceli ha acumulat nombrosos premis al llarg de la seua trajectòria.

Entre les seues últimes estrenes destaquen Mrs. Dalloway, de Virgínia Woolf, al Teatro Español; L'enigma di Lea, una òpera amb text de Rafael Argullol i música de Benet Casablancas; la sarsuela Policías y ladrones, amb música de Tomás Marco i llibret d'Álvaro de l'Amo, i Frankenstein, de Mary Shelley, en una versió en la qual va treballar al costat de Guillem Morales.

També et pot interessar

stats