La valenciana Berta García Faet, Premi Nacional de Poesia Jove Miguel Hernández 2018

El jurat ha decidit que l'obra ‘Los salmos fosforitos’ presenta una de les veus més poderoses i influents de la lírica actual.

Portada de l'obra guanyadora del Premi de Poesia Jove Miguel Hernández 2018
Portada de l'obra guanyadora del Premi de Poesia Jove Miguel Hernández 2018

La valenciana Berta García Faet guanya el Premi de Poesia Jove Miguel Hernández 2018, que atorga el Ministeri de Cultura, per la seua obra Los salmos fosforitos.

El jurat del premi, dotat amb 20.000 euros, ha considerat que Los salmos fosforitos presenta una de les veus més poderoses i influents de la poesia actual. Un llibre que porta a nous límits la poesia combinant la intel·ligència, l'humor, l'emoció i la lírica.

"A partir d'un diàleg amb Trilce, de César Vallejo, García Faet reviu la tradició lírica espanyola des de la seua veta més subversiva", segons valora el jurat.

La poeta Berta García Faet (València, 1988) és llicenciada en Ciències Polítiques (2011) i Humanitats (2013) i va estudiar tres anys de la carrera d'Economia (Universitat de València. 2012). Té un màster en Filosofia Política (2012) de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona i un altre en Literatura Espanyola i Llatinoamericana (2015) del The City College of New York (CUNY). En aquests moments fa el doctorat en Hispanic Studies en la Brown University.

És autora dels llibres de poesia Manojo de abominaciones (Ajuntament d'Avilés, 2008), Night club para alumnas aplicadas (Vitruvio, 2009), amb el qual va aconseguir el VII Premi Nacional de Poesia Ciega de Manzanares, Fresa y herida (Diputació de Lleó, 2011), Premi Nacional de Poesia Antonio González de Lama 2010, Introducción a todo (La Bella Varsovia, 2011), amb el qual va guanyar el Premi de Poesia Jove Pablo García Baena, i La edad de merecer (La Bella Varsovia, 2015).

El jurat que ha decidit el premi l'ha presidit Begoña Cerro i l'han format Carme Riera, Xosefa Casalderrey, Euskaltzaindia, Katixa Aguirre, August Bover, Margarita Garbisu, José García, Cristina Álvarez de Morales, Concepción Tejedor, Kira Mahamud i Carlos Pardo. Els dos últims guardonats el 2017 i 2016, Ángela Segovia i Constantino Molina, respectivament, han completat l'equip avaluador. 

També et pot interessar

stats