La valenciana Ana Ciscar, el Premi Mardel d'Arts Visuals 2019

L’obra ‘Armes per a salvar homes, imatges per a sotmetre'ls’, confronta la capacitat destructiva de l'ésser humà enfront dels seus ideals.

La valenciana Ana Ciscar, el Premi Mardel d\'Arts Visuals 2019
La valenciana Ana Ciscar, el Premi Mardel d'Arts Visuals 2019

L'artista valenciana Ana Ciscar ha obtingut el Premi Mardel d'Arts Visuals 2019 per l’obra ‘Armes per a salvar homes, imatges per a sotmetre'ls’, que confronta la capacitat destructiva de l'ésser humà enfront dels seus ideals de progrés.

L'obra d'Ana Ciscar es troba exposada des d'aquest divendres al Centre del Carme Cultura Contemporània juntament amb les 22 peces seleccionades, i es podrà visitar fins al 24 de novembre.

El projecte es planteja com una reinterpretació d’'Els afusellaments del 3 de maig' de Goya, segons ha explicat l'artista. En concret, el projecte es compon d'un quadre, respectant així el format que el gran pintor va utilitzar per als afusellaments, i un audiovisual.

Per al jurat, l'obra de Ciscar inclou "la diversitat de tècniques i formats en un diàleg entre la narrativa audiovisual i la reinterpretació del concepte arxive present en la pràctica pictòrica".

stats