"València viva i combativa", el retrat de deu anys de mobilitzacions socials

El fotògraf Germán Caballero i l'historiador Jorge Ramos han publicat un llibre fotoperiodístic que arreplega les reivindicacions de la societat valenciana

El llibre retrata les lluites més importants dels moviments socials de la València dels últims 10 anys / À Punt NTC

"València viva i combativa" és el retrat fotoperiodístic de les lluites més importants dels moviments socials de la València dels últims deu anys. Es tracta d'un llibre amb fotografies de Germán Caballero, coordinat per l'historiador Jorge Ramos, que destaca tot allò aconseguit per la lluita desinteressada de milers de persones anònimes.

El 15M va ser l'espurna de tot un seguit de moviments populars i lluites veïnals viscuts durant l'última dècada. Aquesta València ara es compila en este relat gràfic que pretén donar una imatge distanciada de la corrupció, amb mobilitzacions socials que omplien carrers, avingudes i barris de València de lluita i de resistències.

Per als autors, les imatges fixes capturen moments històrics, instants congelats que traspassen el paper i transmeten un garbull de sentiments. “La lluita també són abraçades, són somriures, són plors, és sororitat”, ha explicat Caballero. 

Aquesta obra col·lectiva celebra la resistència popular i transita per allò que s'ha construït.

"València viva i combativa" és el reconeixemet i l'homenatge a totes aquelles persones anònimes que, de manera desinteressada, lluiten per un món més just.

També et pot interessar

stats