València suspén els actes oficials del Nou d'Octubre

La Generalitat estudiarà la celebració del Dia de la Comunitat Valenciana "en el seu moment" i d'acord amb experts sanitaris.

València suspén els actes oficials del Nou d'Octubre
València suspén els actes oficials del Nou d'Octubre

L'Ajuntament de València ha decidit suspendre els actes oficials del Nou d'Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, a causa de la situació actual de la pandèmia de coronavirus, que en les últimes setmanes mostra en la ciutat un ascens constant de nous contagis i brots de Covid-19. De fet, l'últim balanç efectuat per la Conselleria de Sanitat Universal ha confirmat la detecció de deu nous brots només a València en les últimes hores.

L'alcalde de la ciutat, Joan Ribó, ja va mostrar preocupació pel creixement de contagis i va avisar en una entrevista en Les notícies del matí que “l'única vacuna que tenim és ser responsables”.

Ribó ha assegurat que, concretament, "els actes que suposen una gran concentració de gent no es podran fer". No obstant això, confia a intentar celebrar un Nou d'Octubre "com més lluït, bonic i potent millor, però sempre respectant la seguretat sanitària de les persones". Per això, ha explicat que parlarà amb totes les parts implicades per a "buscar idees" i saber quines activitats alternatives s’hi poden dur a terme.

Malgrat la suspensió, el consistori estudia possibles alternatives a alguns actes, com ara la tradicional Processó Cívica de la Senyera, que recorre el centre de la ciutat cada Nou d'Octubre amb l'assistència de desenes de milers de persones. La pandèmia també va obligar, al març, a suspendre les Falles que, malgrat haver-se ajornat inicialment a mitjan juliol, s'han acabat ajornant definitivament al 2021.

La Generalitat estudiarà la celebració del Dia de la Comunitat Valenciana

Per la seua banda, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que el Consell prendrà les decisions oportunes per a un Dia de la Comunitat Valenciana segur. Així, confia en la celebració del Nou d'Octubre "amb les circumstàncies que en aquell moment es trobe" la pandèmia, d'acord amb els experts. amb un gran homenatge dels valencians a les víctimes i treballadors de serveis públics essencials, especialment sanitaris.

Puig confia que la festa dels valencians servisca d'homenatge de tota la Comunitat als familiars i persones afectades, a les víctimes i als treballadors que no han parat i segueixen durant la pandèmia "fent un esforç enorme i als quals els devem el degut reconeixement".

També et pot interessar