València no serà subseu de la gala dels Premis Goya

L'acte es farà únicament des del Teatro del Soho CaixaBank de Màlaga, i per via telemàtica amb els nominats, a causa de la pandèmia.

Premi Goya en una imatge d'arxiu
Premi Goya en una imatge d'arxiu

La gala dels Premis Goya, prevista per al pròxim dia 6 de març, se celebrarà únicament des del Teatro del Soho CaixaBank de Màlaga, i serà híbrida, per via telemàtica amb els nominats i amb actuacions en directe, fet que ha suposat que València finalment no siga subseu com estava previst, a causa de les restriccions imposades per la crisi de la pandèmia de la Covid-19.

Segons ha explicat el president de l'Acadèmia del Cine, Mariano Barroso, "tots els nominats i nominades assistiran de manera telemàtica", i al teatre tindran lloc les actuacions en directe que s’han programat. Així, ha detallat que es podrà "veure la imatge dels nominats en el moment en què es revelen els guanyadors, i tindran l'oportunitat d'agrair el premi en directe".

Finalment, Barroso ha assegurat que la prioritat és "fer tot el que estiga al nostre abast perquè els Premis Goya se celebren. Hem de fer tots els possibles per a celebrar, premiar i agrair els treballs que s'han estrenat enguany, amb totes les mesures de seguretat".

Adú, de Salvador Calvo (13 nominacions); Akelarre, de Pablo Agüero (9); Las niñas, de Pilar Palomero (9), i La boda de Rosa, d’Icíar Bollaín (8), lideren les nominacions als 35ens premis Goya. El Goya d'Honor el recollirà de manera presencial l’actriu Ángela Molina.

Es manté la previsió que València siga seu en 2022

A pesar de l’anunci, que deixa València sense ser subseu per a l’edició d’enguany, els Premis Goya sí que mantenen la previsió que la ciutat siga la seu de la pròxima edició en 2022.

Enguany s’anaven a entregar dos guardons al Palau de les Arts de València amb motiu de la commemoració de l'Any Berlanga, encara que la direcció ha assegurat que el cineasta valencià continuarà tenint "una presència important" en la gala.

També et pot interessar

stats