El valencià Santiago Posteguillo guanya el Premi Planeta amb una novel·la sobre l’emperadriu romana Júlia

La finalista ha sigut Ayanta Barilli amb la novel·la ‘Un mar violeta oscuro’.

Posteguillo rebia el guardó aquest dilluns
Posteguillo rebia el guardó aquest dilluns / Andreu Dalmau (Efe)

L'escriptor valencià Santiago Posteguillo ha guanyat el 67 Premi Planeta, dotat amb 601.000 euros, amb la novel·la històrica Yo, Julia, que segueix els passos de Júlia Domna, esposa de l'emperador Septimi Sever. La finalista ha sigut Ayanta Barilli amb la novel·la Un mar violeta oscuro.

La novel·la de Posteguillo, signada amb el pseudònim de James Sussex, narra l'ascens d'una dona en un món d'homes immersos en la lluita pel poder polític. En aquest món masculí, la protagonista maniobra hàbilment per a aconseguir els seus objectius.

El jurat del premi, integrat per Alberto Blecua, Fernando Delgado, Juan Eslava Galán, Pere Gimferrer, Carmen Posadas, Rosa Regàs i Belén López, directora de l'Editorial Planeta, ha seleccionat l'obra de Posteguillo entre les 642 presentades. Ha destacat que tots els personatges de Posteguillo estan descrits amb una "gran profunditat psicològica".

El guardonat, que és professor de diferents assignatures del grau en Estudis Anglesos de la Universitat Jaume I de Castelló, és autor de diverses trilogies centrades en l'antiga Grècia, com ara la que va dedicar a Escipió Africà formada pels títols Africanus: el hijo del cónsul, Las legiones malditas i La traición de Roma, publicats entre 2006 i 2009.

També n'ha escrit una sobre Trajà, amb Los asesinos del emperador, Circo máximo i La legión perdida, tres llibres publicats entre 2011 i 2016 amb el segell de l'Editorial Planeta. Des d'aleshores, Posteguillo ha publicat la resta de la seua obra amb l'editorial catalana. Així, en 2011 va eixir la novel·la La noche en que Frankestein leyó 'El Quijote' (2011), seguida de La sangre de los libros (2014) i El séptimo círculo del infierno (2016).

Tendència en Google

El triomf de Posteguillo en el Premi Planeta 2018 ha tingut també un reflex en internet. Segons Trendinalia, la cerca d'aquest autor en Google s’ha disparat fins a la primera posició en les últimes hores.

À Punt Mèdia va tindre l'oportunitat d'entrevistar el nou Premi Planeta en el programa de divulgació literària Plaerdemavida, i li va dedicar un episodi en la televisió i un altre, en la ràdio.

També et pot interessar

stats