València recorda ‘El chico que robó un millón’ en un documental

El protagonista, interpretat per Maurice Reyna, torna a la ciutat per primera vegada 63 anys després del rodatge

Fragment de la pel·lícula 'El chico que robó un millón' / À Punt NTC

A la ciutat de València ha començat el rodatge d'El pequeño ladrón, un recorregut documental sobre la primera pel·lícula internacional filmada íntegrament a València, El chico que robó un millón. Dirigida als anys seixanta pel nominat a l'Oscar, Charles Chrichton, no es va estrenar a Espanya fins l'any 2016 durant la Mostra Viva de la Filmoteca Valenciana.

Paco, un xiquet, roba un milió de pessetes del Banc Nacional per a ajudar a son pare. És el principi d'una persecució per tota la València dels seixanta. Interpretat per Maurice Reyna, ara es retroba 63 anys després amb aquests mateixos carrers que continua mirant amb els ulls d'aquell xiquet de nou anys. “València conserva el seu estat original, però hi ha llocs on vaig rodar escenes que ja no estan, i és una llàstima”, assegura. 

Maurice ha vingut des de Veneçuela per a participar en l’òpera prima de la directora valenciana Nuria Cidoncha. El documental és una anàlisi de l'evolució de l'arquitectura i la societat valenciana. “Estudiem com era la societat en aquell moment, des de quina roba es portava a com es cuinava”, explica Cidoncha. 

A més, es desvelen els enigmes que envolten la cinta; entre ells, per què es va escollir València com a escenari de la pel·lícula, per què es va rodar en blanc i negre i per què mai es va estrenar en la ciutat. 

També et pot interessar

stats