València proposa un recorregut pels problemes de la conca mediterrània amb artistes de catorze països

El festival Mostra Viva del Mediterrani programa activitats de totes les disciplines durant la primera quinzena d’octubre.

Un dels espectacles d'una edició anterior del festival Mostra Viva del Mediterrani
Un dels espectacles d'una edició anterior del festival Mostra Viva del Mediterrani / Europa Press

Desenes de propostes de música, dansa, literatura o art mostraran a València els problemes que castiguen els 22 països banyats pel Mediterrani. Totes s’emmarcaran en una nova edició del festival València Mostra Viva del Mediterrani, que enguany ha convidat artistes procedents de catorze països. A més, el festival retrà homenatge al cantautor Luis Eduardo Aute i el compositor Ennio Morricone, desapareguts fa uns mesos.

Sota el lema "Mediterrani d'emergència, ciutadania en resistència”, la huitena edició del festival presenta espectacles d’artistes d’Itàlia, França, Bòsnia i Hercegovina, Tunísia o Algèria de l’1 al 18 d’octubre. A més, el president d'honor de Mostra Viva del Mediterrani, Vicent Garcés, ha expressat el seu desig que en la pròxima edició s'organitze una presentació conjunta amb la Mostra de València per a convertir octubre “en el mes de la cultura mediterrània a València".

Mostra Viva portarà a València destacats representants de la cultura mediterrània en les disciplines de música, dansa, arts de carrer, videocreació, narració oral, literatura i arts visuals. El festival d’enguany es complementarà amb la Mostra Educativa, que organitzarà activitats per a grups escolars i per a menors de sis anys. També esdeveniments paral·lels que inclouen trobades amb els artistes participants, presentacions de llibres i tallers que permetran acostar a la ciutadania les arrels culturals comunes dels països mediterranis.

Arran de la situació sanitària, la Mostra Viva del Mediterrani alternarà les actuacions en línia, per streaming, amb les activitats presencials.

També et pot interessar