València celebra l’Any Nou xinés amb una Gran Cavalcada

L'Institut Confuci de la UV, que ha dut a terme diverses activitats amb motiu de la celebració, continuarà acollint xerrades i un taller de fanalets durant les dues pròximes setmanes

Imatge de la Gran Cavalcada celebrada a València per a celebrar l'any nou xinés
Imatge de la Gran Cavalcada celebrada a València per l'Any Nou xinés / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
19 de gener 2023 - 07:00 Actualitzat: 21 de gener 2023 - 19:41

València dona aquest diumenge la benvinguda a l’Any Nou xinés, però abans i per a calfar motors, l’Institut Confuci de la Universitat de València ha preparat un complet programa d'activitats i tallers amb motiu de la celebració. El programa va començar dijous a la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la UV, que va acollir la conferència L’Any Nou xinés, a càrrec de Carolina Navarro. A més, es va celebrar la inauguració de l’exposició fotogràfica 22 imatges de l’Institut Confuci per a l’any 22, que estarà oberta fins al 12 de febrer. 

Però l’acte central ha tingut lloc aquest dissabte de vesprada, amb la Gran Cavalcada de l'Any Nou del Conill d'Aigua, que ha eixit des del carrer Pelai i ha acabat el recorregut a la plaça de l’Ajuntament. La desfilada ha estat organitzada per la Federació d'Associacions Xineses, amb la col·laboració del consistori i la universitat. Durant el matí i la vesprada, a la mateixa plaça s'han celebrat activitats i exhibicions de cultura i folklore xinesos.

Al llarg de la setmana que ve, la Universitat de València continuarà acollint diverses xarrades al voltant del calendari tradicional xinés, la festa de la primavera i els ritmes de l’Any Nou. La cloenda serà un taller infantil sobre fanalets, que tindrà lloc en la seu de l’institut Confuci. 

També et pot interessar

stats