El valencià Juanjo Llorens, entre els guardonats pels premis Max

L'obra ‘La ternura’ s'emporta el premi a millor espectacle de teatre en una gala que ret homenatge a Concha Velasco.

Juanjo Llorens
Juanjo Llorens / Premis Max

El Teatre Calderón de Valladolid ha acollit aquest dilluns la gala d'entrega dels Premis Max, els més importants de les arts escèniques. La presència valenciana entre els guardonats en aquesta XXII edició l'ha posat Juanjo Llorens, que s'ha alçat amb el Max a millor disseny d'il·luminació per El curiós incident d'un gos a mitjanit.

La Ternura, de LAZONA, Teatro de la Ciudad i Teatro de la Abadía, ha rebut el Premi Max a millor espectacle de teatre. La distinció a millor espectacle de dansa ha sigut per a Grito pelao, de la Companyia Rocío Molina, mentre que el jurat ha destacat The opera locos en la categoria de millor espectacle musical o líric. 

Finalistes amb segell valencià

Les altres cinc candidatures de les arts escèniques de la Comunitat Valenciana que eren finalistes s'han quedat a les portes. Entre elles destaca Volat, de la companyia A Tempo Dansa-Pepa Cases, que no ha pogut endur-se finalment la poma al millor espectacle de carrer, que ha sigut per a Flotats, de David Moreno & Cia. 

Dues valencianes estaven nominades en la categoria de millor autoria revelació: Núria Vizcarro, per Instruccions per a no tenir por si ve la pastora i Mafalda Bellido, per Chucho, però el premi ha sigut per a Daniel J. Meyer i l'obra A.K.A (Also Known As).

Instruccions per a no tenir por si ve la pastora, de La Ravaleta Teatre, optava també a millor espectacle revelació, però el jurat ha distingit en el seu lloc Iphigenia en Vallecas, de Serena Producciones. 

Pepe Llopis i Jordi Gavaldà optaven a millor composició musical per a espectacle escènic amb Divines paraules, d'Ananda Dansa, però el premi ha recaigut en Silvia Pérez Cruz per Grito pelao.

Tres premis especials

Els guardons Max mantenen, en aquesta 22a edició, els tres premis especials. La companyia valenciana Groc Teatre s'ha endut el premi del públic per l'obra Genovese, escrita i dirigida per l'alcoià Miguel Ferrando, en aconseguir el nombre més gran de vots a través de l'aplicació en línia #VotaMax. La peça és un al·legat contra la violència masclista que parteix de la història real de l'assassinat d'una dona a Nova York l'any 1964. El Premi Max d'honor ha volgut reconéixer enguany la trajectòria de Concha Velasco, mentre que la companyia alacantina Taules Teatre i la riojana La Garnacha Teatro comparteixen el Premi Max aficionat o de caràcter social. 

També et pot interessar