València ja té les candidates a fallera major i fallera major infantil del 2024

Consulta ací la fotogaleria de les 26 aspirants a màximes representants de la festa gran

Les 13 candidates a fallera major de València
Les tretze candidates a fallera major de València / À Punt NTC

Una de les grans incògnites de les Falles de València del 2024, els noms de la fallera major i la fallera major infantil, ha començat a aclarir-se aquest dissabte. Entre les 26 xiquetes i dones triades la nit de dissabte en la gala d’elecció, estan les pròximes màximes representants de la festa gran.

Aquestes han sigut les tretze escollides per a optar al títol de fallera major infantil:

Candidates a fallera major infantil de València 2024
Candidates a fallera major infantil de València 2024 / À Punt NTC

I aquestes són les tretze que opten al títol de fallera major infantil:

Candidates a fallera major de València 2024
Candidates a fallera major de València 2024 / À Punt NTC

Una gala de reines

La gala va començar aquest dissabte a les 20:00 hores al pavelló de la Font de Sant Lluís de la ciutat de València, la seu tradicional des del 2008. Tres números musicals van marcar el ritme de la nit, que va tindre com a fil conductor homenatges a reines, en sentit literal i també de la cançó.

Durant el primer tast de l'espectacle Regines, titulat L'esplendor d'una regina, es va descobrir una sorpresa molt ben guardada: el dibuix d'una senyera que han creat amb ventalls de colors totes les candidates que han participat en la gala.

L'acte el van presentar Boro Peiró, periodista especialitzat en el món faller, i María Albors, membre de la cort d'honor de la fallera major de València 2022 i part de la directiva actual de la comissió de la Plaça del Pilar.

Emotiu comiat de Mengó i Nieto

Justament un any després de la seua elecció, les falleres majors de València del 2023, Laura Mengó i Paula Nieto, van tornar al "pavelló dels somnis". En un emotiu discurs de comiat, van reflexionar sobre el regal "gran i valuós" que ha suposat representar el món faller l'últim any i van fer un repàs als moments més destacats d'aquest període.

El parlament, a dues veus, el van iniciar amb un agraïment a les seues comissions, l'Antiga de Campanar i Azcárraga - Ferran el Catòlic, respectivament. Després, van dedicar unes paraules a les representants de les festes de Castelló de la Plana i les Fogueres d'Alacant i a cada una de les companyes que formen les corts d'honor.

Retransmissió en directe per À Punt 

Les càmeres d'À Punt han sigut testimonis de l’elecció, en una retransmissió que s’ha pogut seguir tant en la televisió com en el web. El narrador ha sigut el presentador del magazín Fas festa, Ferran Cano, que ha estat acompanyat de la periodista Pepa Gómez.

També han fet de col·laboradores dues dones que han viscut l’experiència de ser les màximes representants de les Falles de València en primera persona: Marina Civera, fallera major el 2019, i Lucía Andrés Zarapico, fallera major infantil el 1996. 

La telefonada, pròxima cita fallera

L’equip del programa Fas festa també oferirà en directe, des de l’hemicicle de l’Ajuntament de València, el dimarts 10 d’octubre a partir de les 19:00 hores l’acte de nomenament de les falleres major i infantil per a les Falles 2024, conegut com la telefonada de l’alcaldessa de València, María José Catalá, a les dues afortunades.

L’endemà, el dimecres 11 d’octubre, À Punt retransmetrà l’acte de la proclamació de les falleres majors i infantil a partir de les 18:45 hores des del consistori.

També et pot interessar

stats