El valencià Iván Carbonell guanya el Premi Enric Valor de novel·la amb ‘Balada de la frontera’

Un total de 36 autors han concursat enguany, 13 més dels que ho van fer el 2019.

Imatge d'arxiu d'Iván Carbonell
Imatge d'arxiu d'Iván Carbonell / Diputació d'Alacant

El valencià Iván Carbonell ha guanyat el XXV Premi Enric Valor de novel·la en valencià 2019, dotat amb 20.000 euros, per l'obra Balada de la frontera. Cròniques del sud.

Segons ha informat la Diputació de València, un total de 36 autors han concursat enguany, 13 més dels que ho van fer el 2019.

Aquest guardó anava a entregar-se en una cerimònia inicialment prevista per al passat 26 de març i que va ser ajornada per la crisi sanitària. Ara està previst que tinga lloc la pròxima tardor en el municipi de Castalla.

Balada de la frontera és el primer volum de Cròniques del sud, una novel·la coral ambientada l'any 1304 del nounat Regne de València. Diferents personatges participen en una trama d'intrigues polítiques, conspiracions, profecies i persecucions en la frontera sud, on es decidirà el destí de la Corona d'Aragó.

L’autor, Iván Carbonell Iglesias (València, 1979), és llicenciat en Filologia Catalana, en Humanitats i graduat en Història per la Universitat de València. És professor de valencià en secundària i batxillerat, i membre del Centre d'Estudis Contestans de Cocentaina.

Ha publicat les novel·les La promesa del gal·lés (Premi Ciutat de Sagunt), La paciència del minotaure (Premi Literatura de Viatges de Benicàssim), La lluna per Tots Sants (Premi 25 d'abril de Benissa) i La cançó del mag Merlí (Premi Isabel de Villena) per a adults.

Amb 24 novel·les guardonades, el certamen és considerat un dels esdeveniments més importants de la literatura valenciana entre autors, lectors, crítica i cercles culturals.

També et pot interessar

stats