València homenatja Antonio Saura en el 25 aniversari de la mort de l'artista

Un total de 85 obres en revisen el llegat a través de la creació plàstica, pictòrica i gràfica

L'exposició de l'artista a través de 85 obres / À Punt NTC

Coincidint amb el 25é aniversari de la mort de l’artista, la Fundació Bancaixa presenta l’exposició "Antonio Saura Essencial". Un total de 85 obres revisen el seu llegat a través de la creació plàstica, pictòrica i gràfica. 

Les obres que estan destinades a perdurar il·luminen el present, segons deia el mateix artista, que es definia com un pintor fidel a ell mateix. Així ho ha explicat Laura Campos, responsable cultural de la Fundació Bancaixa. “Era un pintor fidel a la seua ideologia. En aquella època hi havia diferents pintors i ell va crear un grup fidel a les seues idees", ha dit Campos.

En aquesta mostra, les peces permeten entrar en el seu món oníric, des d'on progressa cap a aspectes estructurals. “Evoluciona cap a l’abstracció”, ha indicat Campos. Saura és una figura clau en l’art contemporani espanyol i adquireix una àmplia repercussió internacional, com París o Nova York.

 La retrospectiva recorre sis dècades de l'univers temàtic, iconogràfic i artístic, amb una paleta de colors més obscura, constel·lacions d’un fatalisme existencial del buit més absolut.

També et pot interessar

stats