València, finalista per a ser Capital Mundial del Disseny 2022

L'alcalde de la ciutat ha anunciat que es disputarà aquesta distinció amb Bangalore (Índia).

Imatge de la candidatura de València al World Design Organization
Imatge de la candidatura de València al World Design Organization / Europa Press

La ciutat de València és l'única finalista d'Europa per a ser la Capital Mundial del Disseny 2022 i disputarà aquesta distinció amb la ciutat índia de Bangalore, segons ha anunciat l'alcalde, Joan Ribó.

Segons ha informat en un comunicat l'Ajuntament, Ribó ha destacat "la importància que l'economia del coneixement ha de tindre" a València i ha expressat la seua satisfacció per la "bona recepció" que ha tingut la candidatura de València en la World Design Organisation.

La candidatura està impulsada per l'Associació València Capital del Disseny, amb el suport d'institucions com l'Ajuntament, la Generalitat o Fira València, i està articulada al voltant del lema "El disseny mediterrani de València. Disseny per al canvi, disseny per als sentits", que reivindica una manera de mirar amb implicacions geogràfiques, però també estètiques, ètiques, filosòfiques i polítiques.

Segons ha informat l'Associació València Capital del Disseny, a l'octubre es coneixerà quina serà la ciutat triada com a Capital Mundial del Disseny 2022. Si ho aconsegueix, València substituiria la ciutat de Lilla (França), que ho serà l'any 2020, i recolliria el testimoni d'altres ciutats com Torí (Itàlia) en 2008; Seül (Corea del Sud), en 2010; Hèlsinki (Finlàndia), en 2012; Ciutat del Cap (Sud-àfrica), en 2014; Taipei (Taiwan), en 2016 o Ciutat de Mèxic, en 2018.

També et pot interessar

stats