València exalta la fallera major aquesta nit

Laura Mengó i la seua cort d’honor rebran en aquesta festa la banda que les acredita com a representants de les Falles 2023

Assaig de l'exaltació de les falleres majors de València 2023, Laura Mengó i Paula Nieto
Assaig de l'exaltació de les falleres majors de València 2023, Laura Mengó i Paula Nieto / @JoanRibo

La ciutat de València exalta divendres i dissabte les falleres majors de la ciutat, Laura Mengó i Paula Nieto, juntament amb les seues corts d’honor, al Palau de Congressos.

Aquest divendres serà el torn de Laura Mengó, que en aquest acte emblemàtic i carregat d’emocions desfilarà fins a l’escenari del Palau de Congressos i desvelarà el color del seu espolí, elaborat per sederia Garín, un dels secrets millor guardats de les falles. Laura rebrà la banda i l’emblema de mans de l’alcalde de la capital del Túria, Joan Ribó. Una solemnitat assajada dimecres amb les dues protagonistes d’una de les vespres més màgiques de l’any faller. En paraules de l’alcalde Joan Ribó, una nit "amb la qual es revisten els grans actes que vertebren la festa de les Falles". 

L'exaltació de la fallera major, Laura Mengó, i la seua cort d’honor començarà amb un espectacle del grup de Danses Populars de Les Folies de Carcaixent (Ribera Alta). El faller Jaume López Bronchud (president de la comissió Cadis-Rector Femenia) serà el mantenidor de Laura durant la cerimònia.

En el programa oficial de les exaltacions, Joan Ribó va abordar el futur de les festes en honor a Sant Josep, "ple d'esperança amb xiquets i xiquetes implicades en les activitats de les comissions que fan dels casals una escola de convivència". Ribó destacava "el fons de la festa, en el qual sempre són presents les emocions i els sentiments, que són les sensacions que veritablement li donen sentit".

L’exaltació de les dues falleres majors podran seguir-se en directe i al detall des de la televisió, les aplicacions i el web d’À Punt.

També et pot interessar

stats