El valencià Enrique Barrachina ompli de música la Universitat de Carolina del Nord

El director de la banda de l'Associació Música Jove de València dirigirà formacions universitàries a Chapel Hill, amb les quals interpretarà peces de compositors espanyols.

Enrique Barrachina dirigint una classe a Carolina del Nord
Enrique Barrachina dirigint una classe a Carolina del Nord

El director valencià Enrique Barrachina, titular de la banda i gestor cultural de l'Associació Música Jove (AMJ) de València, estarà als Estats Units del 20 al 26 d'octubre, convidat per la Universitat de Carolina del Nord.

El viatge, finançat per la mateixa universitat, vol deixar la porta oberta per a futures col·laboracions entre aquesta entitat i l'AMJ.

Barrachina oferirà una conferència a l'alumnat de Pedagogia Musical de la prestigiosa universitat sobre l'actual sistema educatiu musical espanyol i durà a terme activitats artístiques i de formació amb set agrupacions musicals de caràcter professional i educatiu. Entre les diferents associacions, hi ha la Greensboro Symphony Youth Orchestra, la Fuquay-Varina Middle School i la Triangle Wind Ensemble.

La visita respon a la relació entre el director americà Evan Feldman i Barrachina. Tots dos directors treballen en la cerca de similituds i punts de trobada en els quals convergisquen els diferents sistemes d'educació musical, així com la seua posterior aplicació a cada país.

Barrachina presentarà el projecte musical “A quick visit to Spain” en el qual, juntament amb huit compositors espanyols, com Frank Cogollos o Sara Galiana, pretén acostar als músics americans les obres espanyoles més populars amb un enfocament més actual.

També et pot interessar

stats