València, centre de la gravitació internacional

La ciutat acull fins al 12 de juliol un congrés amb mil especialistes en astronomia, astrofísica i física.

VÍDEO | València, centre de la gravitació internacional

València acull, des d'aquest dilluns i fins al 12 de juliol, un congrés sobre relativitat general i gravitació, al qual assisteixen més de mil científics d'arreu del món, especialistes en astronomia, astrofísica i física. 

El congrés GR22-Amaldi13 donarà resposta a molts dels interrogants plantejats per Stephen Hawking, a qui s'homenatjarà, i inclou una taula redona sobre dones en la ciència i una conferència de Gabriela González, protagonista de l'anunci històric del descobriment de la primera detecció d'ones gravitatòries el 2016. En les més de sis-centes xarrades de la trobada, que se celebra per primera vegada a Espanya, es donarà resposta a interrogants sobre els forats negres i l'origen de l'Univers. 

Dimarts, al Muvim, hi haurà la taula redona "Dones en la ciència", en la qual diverses científiques debatran sobre la igualtat de gènere i l'apoderament femení. Dimecres està prevista la conferència "Einstein, forats negres i ones gravitacionals" al Museu de les Ciències Príncep Felip, a càrrec de Gabriela González, professora de la Universitat de Louisiana i membre de l'Observatori de Detecció d'Ones Gravitatòries americà (LIGO).

També et pot interessar

stats