València celebra la Gran Nit de Juliol

La ciutat s'omplirà de música i espectacles.

València celebra la Gran Nit de Juliol
València celebra la Gran Nit de Juliol

València celebra aquesta nit la Gran Nit de Juliol, amb una àmplia oferta d'oci i cultura, on destacarà la música, amb actuacions per tota la ciutat, exposicions, tertúlies, cavalcades, una minimascletà i portes obertes en museus.

Aquest dijous, el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, va presentar tots els actes i va assegurar que un dels més curiosos tindrà lloc al matí, que és la Ruta del Museu del Silenci, al cementeri general. 

La Gran Nit, com a tal, comença amb la cavalcada La Cercafira, a les 19:00 hores, que transcorrerà des de la plaça de Tetuan fins a l'avinguda de Maria Cristina, amb la participació dels gegants i el ratpenat Valentó, i ballarins. En diferents punts de la ciutat hi haurà animacions infantils, dins del cicle La Quina Fira.

A les 20:00 hores hi haurà una animació musical infantil a la plaça del Pilar i, al mateix escenari, a les 22:00 tindrà lloc un espectacle de cabaret. Mentrestant, a Mercado de Tapinería a les 20:00 hores actuaran la Banda de Swing i ballarins de Black Bottom.

Els focs artificials també estaran presents gràcies a una minimascletà a càrrec de pirotècnia Caballer FX a la plaça del Portal Nou, a les 20:30 hores.

A l'escenari de la plaça del Patriarca, a les 21:00 hores, tindrà lloc un homenatge a Mecano, que continuarà amb un espectacle de Toni Pons a través de la màgia i el mentalisme; mentre que a la mateixa hora, a la plaça de l'Ajuntament actuaran diversos grups musicals.

L'Hemisfèric també serà protagonista en aquesta celebració acollint, a les 21:00 hores, sessions de planetari en directe amb música. 

Museus oberts 

Quant als museus, l'obertura serà en tres trams: de 20:00 a 00:00 obriran el Centre del Carme, la Fundació Bancaixa, el Museu dels Soldadets de Plom, el Museu de Belles Arts i el Museu de Ceràmica González Martí. En el segon tram, de 19:00 a 01:00, obriran l'Almodí, la Casa Museu Benlliure, el Centre Arqueològic de l'Almonia, la Llotja, el Museu del Corpus, el Museu d'Història de València, el Museu de l'Arròs i el Museu de la Ciutat. Finalment, de 20:00 a 02:00 estaran oberts el Museu de Prehistòria, el Museu Valencià d'Etnologia i el MuVIM. 

Ruta del Carme 

Un altre element important de la nit és la Ruta del Carme, amb petits microconcerts de 30 minuts, que estarà amenitzada per una xaranga que guiarà el públic d'una actuació a una altra, amb artistes com Miquel Gil, Tito Pontet o Limbotheque.

Perquè tot això es duga a terme, l'EMT i Metrovalència reforçaran el servei públic per a facilitar la participació en els actes i, en el cas del metro, algunes destinacions, com Paterna i Seminari, prolongaran la circulació fins a les 4 de la matinada.

També et pot interessar

stats