València celebra la festa del Corpus amb una processó reduïda

El tradicional recorregut pels carrers del centre de la ciutat ha sigut suspés per la pandèmia

València celebra la festa del Corpus amb una processó reduïda / À Punt NTC

La ciutat de València celebra aquest diumenge la festivitat del Corpus Christi amb una senzilla processó exterior que reemplaçarà el tradicional recorregut pels carrers del centre, suspés per la pandèmia i que tindrà lloc a partir de les 10:00 hores.

Després de la missa a la catedral, presidida per l’arquebisbe de València, Antonio Cañizares, s’ha autoritzat un breu recorregut sense custòdia monumental ni les tradicionals roques de l’Antic i el Nou Testament. Efectius municipals hi intervindran per a garantir les mesures de distanciament social. 

La celebració tanca el programa d’actes i festivitats organitzats per l’associació d’Amics del Corpus, que es van iniciar la setmana passada. Aquest dissabte ha tingut lloc el concurs d'aparadors, balcons i façanes engalanades. A més, al centre de la plaça de la Verge s'ha exposat un monument eucarístic amb forma de calze obra de l'artista faller Juanjo García, realitzat en vareta i amb adorns florals.

Aquest diumenge també s’ha autoritzat el repartiment de pans beneïts a la Porta dels Ferros, un esdeveniment dirigit als més fidels quan isquen de la celebració de l’Eucaristia.

També et pot interessar

stats