València celebra la cavalcada de les tres magues de gener

La cavalcada, que portava la música com a lema principal, s'ha desenvolupat en un ambient festiu per a celebrar la Festa de la Infància.

Les magues de la Llibertat, la Igualtat i la Fraternitat-Sororitat passegen fins a l'ajuntament

Les magues de gener han recorregut aquest diumenge els carrers de València, per quart any consecutiu, per a promoure els valors de 'llibertat, igualtat i fraternitat' als més menuts. La cavalcada, que portava la música com a lema principal, s'ha desenvolupat en un ambient festiu per a celebrar la Festa de la Infància.

Al migdia, les tres magues han pujat al balcó de l'ajuntament per a enviar el seu missatge als més xicotets. "Totes les persones hem nascut igual i, perquè som iguals, mereixem ser lliures i mereixem viure en harmonia, fraternitat i sororitat", han reclamat les magues. L'alcalde de València, Joan Ribó, les ha acompanyat des del balcó durant el discurs final.

Enguany, les protagonistes han sigut la maga 'Llibertat', representada per l'activista pels drets humans, María Escalona; la maga 'Sororitat-Fraternitat', per la regidora Pilar Soriano; i la professora Beatriu Cardona, com a maga de la 'Igualtat'.

Amenaça de boicot

Aquesta celebració ha estat acompanyada per la polèmica i l'amenaça de boicot des de la primera edició de la desfilada, la del 2016, quan diferents sectors la van criticar en considerar-la un atac a les tradicions. L'alcalde de la ciutat, Joan Ribó, juntament amb altres dirigents, han censurat els insults masclistes dirigits a les magues. Enguany, grups d'ultradreta han tornat a cridar, a través de les xarxes socials, a boicotejar-la i a concentrar-se als carrers amb banderes espanyoles i senyeres. L'any passat ja hi va haver crits i insults, així com cants feixistes, a la plaça de l'Ajuntament.

Crítiques de l'oposició

La candidata del Partit Popular a l'alcaldia de València, María José Català, ha considerat "un despropòsit" la celebració de cavalcada de les magues de gener, per quart any consecutiu, i ha assegurat que aquest "serà l'últim any" d'aquest "esperpent". El portaveu de Ciutadans al consistori, Fernando Giner, ha acusat l'alcalde, Joan Ribó, de "donar-li més valor" a aquesta cavalcada que a Expojove o a la Setmana Santa Marinera.

També et pot interessar

stats