El valencià Álex Montoya converteix en pel·lícula el seu curt nominat als Goya

La producció ha acabat el rodatge aquest desembre i compta amb el suport d’À Punt.

Álex Montoya, durant el rodatge de la pel·lícula
Álex Montoya, durant el rodatge de la pel·lícula / Kai Försterling (Efe)

El director de cine Álex Montoya finalitza el rodatge del que serà el seu segon llargmetratge, Lucas. La història està basada en el curtmetratge homònim que va ser nominat als Premis Goya en 2014. En aquesta ocasió, però, el guió ha sigut reescrit, compta amb un pressupost de 300.000 euros i actors diferents.

Durant cinc setmanes entre novembre i desembre, Montoya (València, 1973), ha localitzat el seu llargmetratge a València, El Palmar o l’Albufera.

Lucas és un thriller consumista, molt vinculat a la realitat i amb bastant humor”, ha explicat el director en declaracions a EFE. El curt, de fet, es basa en el primer acte en el qual inicialment va idear com una pel·lícula. 

El llargmetratge versa sobre Álvaro, “que no se sap massa bé si és pederasta, un pedòfil o un enamorat de la joventut”, que contacta amb Lucas, un jove de 15 anys que pateix assetjament escolar i no té presència a les xarxes socials, per a fer-li fotos i crear-se perfils per a contactar amb xiques joves. “A poc a poc descobrirem què fa amb elles”, explica.

Montoya explica que per a Lucas ha tingut el suport de CulturArts (Generalitat Valenciana) i À Punt. La pel·lícula s’ha rodat en castellà, per a la versió que anirà a cines, i la versió en valència, que s’emetrà en À Punt.

La intenció és poder presentar-la en 2019 als festivals que se celebren a finals d’any, com el Seminici o el de Sant Sebastià, i intentar allà que alguna distribuïdora s’interesse pel llarg i puga ser exhibit a sales comercials. 

El cineasta admet que li ha costat entrar al món del cine, ja que la situació a Espanya és complicada per a aconseguir finançament. De moment no ha hagut de recórrer al micromecenatge, però és una “carta” que es guarda a la màniga “en cas de desesperació”. 

També et pot interessar

stats