València acull Schmuck, la trobada de joieria contemporània mundial

Més de 160 peces fetes per 67 joiers s'exposen des d'aquest dijous al Centre del Carme Cultura Contemporània

Schmuck acull 160 peces de joieria fetes per 67 artesans / À Punt NTC

La Schmuck és la mostra de joieria contemporània més important del món i fins que acabe abril poden veure de prop les més de 160 peces fetes per 67 joiers que s'hi mostren. Una exposició que s'inaugura aquest dijous al Centre del Carme Cultura Contemporània i que mostra el futur, el que serà tendència d'ací a uns anys i fuig de la joieria comercial. Un braçalet de plata que evoca els prisats de Fortuny, el blau ultramar en un collar de fusta de suro, o la cistelleria feta joia: la Schmuck porta a València, des de Munic, més d'un centenar de peces que sorprenen els visitants. Ací els grans collars poden estar fets de molts materials insospitats, com ara didals o sabó.

Antonio Sánchez, director de la trobada internacional de joieria contemporània, explica com aquesta mostra busca obrir la ment del visitant i “que deixen fora del seu cap què és la joieria comercial”. Uns treballs amb discursos que parlen de dones, immigrants i altres temes socials.

“Tota l’experimentació que pugues imaginar en joieria. Aleshores és com el més avançat, el més boig, el més creatiu”, explica Mercedes Eslava, professora de joieria de l’EASD de València. Perquè d'aquesta avantguarda eixiran les tendències que nodriran la joieria d'ací a uns anys. 67 joiers de tot el món firmen aquesta mostra que és el preludi del Melting Point València, la trobada internacional de joieria contemporània que se celebra al final de mes.

També et pot interessar

stats