València acull les celebracions estatals del Dia de les Biblioteques

El ministre de Cultura en funcions presideix les activitats, que també retran homenatge a Carmen Alborch.

Imatge d'arxiu d'una biblioteca amb desenes de prestatgeries
Imatge d'arxiu d'una biblioteca amb desenes de prestatgeries

València es converteix aquest dijous en capital de les biblioteques, ja que és la ciutat escollida pel Ministeri de Cultura per a celebrar el dia d’aquests espais bibliogràfics. La igualtat de gènere i el paper que tenen les biblioteques en aquest aspecte marcaran les activitats. Entre les celebracions, també hi haurà un homenatge a l’exministra de Cultura, escriptora i periodista, Carmen Alborch. 

Amb el lema Aptes per a tots els públics totes les celebracions de la ciutat intentaran conscienciar sobre el valor de les biblioteques i la importància de promoure l'accés lliure i gratuït als recursos i serveis bibliotecaris de qualitat. 

Les activitats centrals del Dia de les Biblioteques de 2019 se celebren a la Biblioteca Nicolau Primitiu. La jornada començarà amb un homenatge a Carmen Alborch, coincidint amb l’aniversari de la seua mort. A l’homenatge assistirà el ministre de Cultura en funcions, José Guirao.

Diverses taules redones

Així mateix, hi haurà dues taules redones, una sobre els Llibres que van canviar la meva vida, en què intervindran huit dones, i una altra sobre Biblioteques i igualtat de gènere, que reunirà professionals de diverses biblioteques espanyoles. 

També et pot interessar