Utiel torna a viure les jornades de transhumància

Es tracta de la quarta edició d'un esdeveniment ramader, cultural i festiu que té com a objectiu reivindicar la importància que la pràctica va tindre en la zona

Jornades de la Transhumància celebrades aquest dissabte 29 d'abril / À Punt NTC

L'Ajuntament d'Utiel, juntament amb la Peña Popular Utielana, la Peña El Cerril, la Peña Taurina Utielana i els Jinetes Rocieros ha organitzat la quarta edició de les Jornades de la Transhumància aquest dissabte 29 d’abril.

Es tracta d’un esdeveniment ramader, cultural i festiu que va nàixer el 2018 amb l'objectiu de reivindicar la importància socioeconòmica i mediambiental que la pràctica de la transhumància va tindre a la zona i retre homenatge a tots els que la van practicar. Per a Víctor Navas, gerent de la ramaderia, les Jornades de la Transhumància "són esdeveniments que la gent no està acostumada a veure, perquè ja es van perdent les veredes i els camins del ramat".

"Els caps de bestiar eren propis de cada família i s'utilitzaven per a llaurar i netejar la muntanya", explica Alberto Antolino, vicepresident de l'associació Peña Utielana El Cerril. "El que volem és emular i recuperar el que es feia antigament", afegeix.

La jornada ha començat a les 9:30 hores al paratge Charco Los Olmillos, punt de trobada en el qual s'ha esmorzat i s'han amollat els caps de bestiar mansos de la ramaderia.

El recorregut cap a Utiel amb els caps de bestiar s'ha iniciat a les 10:30 hores amb cavallistes, carruatges i acompanyants a peu. A partir de les 12:30 hores han arribat a Utiel els participants travessant el nucli urbà del municipi per a concloure el recorregut en el Saló Polivalent, on ha tingut lloc el dinar de confraternitat.

També et pot interessar

stats