El taller de tipografia de Belles Arts de la UPV i Media Vaca, entre les millors editorials de 2022

Són uns premis que atorga el Ministeri de Cultura per a reconéixer una tasca cada vegada més exigent

La UPV i l’editorial Media Vaca reben guardons a la millor edició / À Punt NTC
22 de maig 2023 - 22:32

Dues editorials valencianes —la del taller de tipografia de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València (UPV) i Media Vaca— han rebut els Premis als Llibres Millor Editats en les categories llibres de bibliofília i llibres d’art, respectivament. Els premis els concedeix el Ministeri de Cultura, que reconeix la tasca cada vegada més exigent de l'edició de publicacions. El premi no inclou cap dotació econòmica, però sí que suposa un reconeixement més enllà de les nostres fronteres.  

El temps sembla detindre's al taller de tipografia de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València on, durant tres anys, s'ha anat component La vida de Lazarillo Tormes, una joia guardonada amb el primer premi de llibres de bibliofília. Antonio Alcaraz, professor de la UPV explica que han agafat l’edició de Burgos i l’han reproduït tal qual, mantenint el castellà antic. A més, han convidat diversos artistes perquè l’il·lustren.

És la visió moderna d'un clàssic que recupera tipus a tipus una tecnologia a punt de desaparéixer, la impremta tradicional, i que Antonio Navarro, tipògraf, ensenya a les noves generacions amb la il·lusió de qui defensa que 75 anys de faena no són suficients. “No puc morir-me perquè he d’acabar molts llibres”, diu amb un mig somriure. 

Una reedició sobre els huitanta capritxos de Goya li ha valgut el segon premi en la categoria d'art a l’editorial Media Vaca. En Trasmundo de Goya, per primera vegada, els gravats de Goya en color acompanyen els textos d'Edith Helman. Increïblement, és la primera edició d’aquest llibre en color, explica un dels propietaris de l’editorial Media Vaca, Vicente Ferrer. Perquè no importava tant la bona reproducció de les obres, tot i que importava molt, com la part literària. 

També et pot interessar

stats