La Universitat de València estrenarà nova seu a Sagunt

Serà la segona seu oficial de la UV fora de la ciutat, després de la d'Ontinyent

Firma de l'acord entre l'Ajuntament de Sagunt i la Universitat de València
Firma de l'acord entre l'Ajuntament de Sagunt i la Universitat de València / Europa Press

L'Ajuntament de Sagunt (Camp de Morvedre) i la Universitat de València han anunciat aquest dimarts l'acord de creació d'una seu de la institució acadèmica a la ciutat. Pròximament es crearan equips de treball per a marcar un cronograma i quins seran els projectes a curt i a llarg termini, així com les prioritats formatives. La de Sagunt serà la segona seu oficial de la UV, després de la d’Ontinyent. 

L'alcalde, Darío Moreno, i altres membres de l'equip de govern local han mantingut una reunió amb la rectora de la universitat, Mavi Mestre, per a tractar les qüestions referents a la nova seu. Moreno ha explicat que Sagunt ja havia intentat en altres moments acollir-la, ja que "hi havia voluntat de ser una ciutat universitària". Ha apostat per continuar el treball per a fer "una proposta realista, que implique una presència permanent de la Universitat de València" a Sagunt.

La rectora, que ha signat en el llibre d'honor de la ciutat durant la visita, ha mostrat satisfacció per fer aquest pas i afermar més les relacions. "Una seu de la Universitat de València a Sagunt, amb tot el que implica, com és portar una formació de qualitat amb els diferents nivells, la investigació i innovació, i també la cultura i patrimoni. Sagunt té molt potencial històric, arqueològic, industrial i d'empreses, i també estarem prop de la corporació municipal per a tindre la gigafactoria, que millorarà la societat", ha manifestat Mestre.

Per la seua banda, l'alcalde ha garantit que s'incorporaran, tant com siga possible, els agents socials en la conversa: "S'integrarà tant la part sindical com la part empresarial, que poden detectar millor les necessitats perquè l’oferta done resposta a les necessitats".

També et pot interessar

stats