La Universitat d’Alacant i l’AVL, juntes en la promoció del valencià

Renoven el conveni de col·laboració per a desenvolupar activitats amb l’objectiu d’impulsar la llengua.

La Universitat d’Alacant i l’AVL, juntes en la promoció del valencià
La Universitat d’Alacant i l’AVL, juntes en la promoció del valencià / Universitat d'Alacant

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) i la Universitat d’Alacant (UA) han formalitzat aquest divendres la renovació del conveni de col·laboració entre les dues institucions. L’acord durarà quatre anys i té com a objectiu desplegar activitats conjuntes per a promoure l’ús de la llengua en els àmbits cultural, formatiu i científic. 

El rector de la UA, Manuel Palomar, ha destacat la importància d’un conveni “que permet a les dues institucions unir sinergies”, i ha destacat que la UA “està molt ben representada en l’Acadèmia, amb quatre acadèmics”. 

Per al president de l’AVL, Ramon Ferrer, l’acord permetrà “establir estratègies comunes de promoció de la llengua i potenciar la presència del valencià tant en els àmbits acadèmics com en el conjunt de les comarques del país”.

Aprofitant la signatura, l’AVL ha celebrat per primera vegada en aquesta institució d’educació superior una sessió plenària. S’ha aprovat el programa de l’estada lingüística d’estiu per a estudiants universitaris dels lectorats de valencià en universitats europees i americanes. També s’ha acordat la celebració de la sisena edició de la Jornada d’Escriptors Valencians Actuals, dedicada enguany als poetes Emili Rodríguez-Bernabeu, d’Alacant, i Gaspar Jaén, d’Elx. 

També et pot interessar

stats