Unes conferències aborden les obsessions de Picasso presents en la seua obra exposada a València

Experts en art explicaran a la Fundació Bancaixa les obsessions que va plasmar el pintor en les seues últimes peces.

Picasso al seu taller de Madoura el 1955
Picasso al seu taller de Madoura el 1955 / Fundació Bancaixa

Els valencians podran conéixer una miqueta millor l’obra de Picasso i, concretament, les seues obsessions recurrents en l’obra tardana. Aquesta vesprada comença a la Fundació Bancaixa un cicle de conferències per a difondre els detalls presents en algunes obres de l'exposició “Picasso. Models del desig”, a la Fundació Bancaixa, a València, fins al mes de març. 

Aquest cicle s'inaugura aquesta vesprada, a les sis, amb la xarrada Camuflar el desig, que impartirà Estrella de Diego, catedràtica d'Història de l'Art de la Universitat Complutense de Madrid. Demà dimarts intervindrà Fernando Castro amb la ponència El voyeurisme revelat. Una aproximació a la mirada final de Picasso.

Les conferències, coordinades pel comissari de l'exposició, Fernando Castro, tenen com a objectiu aprofundir en l'obra i la figura de Picasso i desgranar aspectes essencials de la seua obra com el voyeurisme, el desig, el plaer de la mirada o la intensitat creativa fins i tot al final de la seua vida.

Les xarrades, d’assistència gratuïta, seguiran el dilluns 3 de febrer amb el director del Museu Picasso de Barcelona, Emmanuel Guigon, que parlarà sobre Amor i poesia. Amb ell, Maite Méndez, catedràtica d'Història de l'Art de la Universitat de Màlaga, oferirà la conferència Les senyoretes d'Avinyó i les formes del desig.

Director del Museu Picasso

Finalment, el dimarts 4 de febrer tancaran el cicle José Lebrero, director del Museu Picasso de Màlaga, amb la conferència Picasso i la supervivència de dues les imatges; i Rocío Robles, professora d'Història de l'Art de la Universitat Complutense de Madrid, amb la ponència Sobre Madame i Demoiselles: Picasso a la casa Tellier.

L'exposició “Picasso. Models del desig”, que es pot visitar a València, reuneix una selecció de 228 obres, datades entre 1961 i 1972, de la col·lecció d'obra gràfica de Picasso pertanyent a la Fundació Bancaixa, que es mostren al costat de 35 fotografies preses a l'artista entre 1944 i 1969 procedents dels fons del Museu Picasso de Barcelona.

També et pot interessar

stats