Una valenciana obté el guardó a la millor cap de sala d'Espanya
És la primera vegada que s’aconsegueix a casa nostra el Premi Nacional de Gastronomia en aquesta categoria
La millor cap de sala d'Espanya és valenciana. Es diu Cristiana Prados i treballa al restaurant BonAmb de Xàbia (Marina Alta). És la primera vegada que una valenciana obté el Premi Nacional de Gastronomia en aquesta categoria. Per a ella és un reconeixement al treball dels cambrers, que massa vegades es troben a l'ombra dels cuiners.
El seu objectiu, cada dia, és guiar els comensals en una experiència culinària única. “Soc un espectador, estic sempre observant i mire els gestos, l'expressió corporal… Per a intentar esbrinar els gustos i oferir-li als clients la millor experiència”, ha declarat.
Dedicada a la restauració des dels setze anys, aquest premi suposa per a ella el reconeixement a l'esforç i dedicació, i el dedica a la seua família. La cap de sala declara que “se sacrifiquen moltes coses i molta part de la nostra vida personal per estar ací”.
El premi s'afig a les dues estreles Michelin i els tres Sols de la Guia Repsol que ja té el restaurant on treballa, BonAmb. És la primera, però espera no ser l'última valenciana a obtenir aquest prestigiós guardó.