Una valenciana dirigeix la millor biblioteca pública del món

La xativina Neus Castellano està al capdavant la biblioteca García Márquez de Barcelona, premiada per la seua singularitat i sostenibilitat

Una xativina dirigeix la millor biblioteca pública del món
Melu Bort
22 d'agost 2023 - 15:16

La biblioteca García Márquez de Barcelona ha sigut reconeguda aquesta setmana com la millor biblioteca pública nova del món per la Federació Internacional d'Associacions i Institucions Bibliotecàries (IFLA per les seues sigles en anglés). Al capdavant d’aquest espai sostenible i integrador, premiada per ser un entorn que va més enllà del préstec de llibres, es troba Neus Castellano, de Xàtiva. 

Per a Castellano el premi és la recompensa pel treball dut a terme durant molts anys pel sector bibliotecari de la ciutat. “Estem molt contents” reconeix la xativina, “perquè el premi suposa un reconeixement a la faena que estem fent durant més de vint anys en la ciutat de Barcelona desplegant una xarxa de biblioteques que és molt valorada per la ciutadania.” 

Més enllà d’aquesta tasca, la singularitat de l’espai han conquerit el jurat dels premis. “La biblioteca ha rebut el premi sobretot pel fet que tenim un ambient i un mobiliari diferent del que tenen les biblioteques tradicionals” explica Castellano. Amb un entorn acollidor, on trobem hamaques, butaques, butaques penjants, coixins i fins i tot grades, cada sala està concebuda com un ecosistema que afavoreix la interacció i on les cortines faciliten la intimitat. Hi ha espais dedicats a les noves tecnologies, als jocs de taula, un espai multisensorial, i fins i tot té el seu propi estudi de ràdio. L’edifici també inclou un racó per a retre homenatge a un dels veïns més estimats del barri on s’ubica, Sant Martí: el dibuixant Francisco Ibáñez.

També et pot interessar

stats