Una trobada ‘gamer’ convida a jugar i pensar els videojocs en valencià per a potenciar el seu ús social

Hi haurà un campionat de Clash Royale i participarà @elTioBarry, un dels ‘youtubers’ espanyols estrela del joc League of legends.

En la trobada hi haurà un campionat de Clash Royale
En la trobada hi haurà un campionat de Clash Royale

Una trobada gamer convida a jugar i pensar els videojocs en valencià per a potenciar el seu ús social, que està “estancat” o “en reculada” en alguns territoris, segons els organitzadors, l’Associació Ciutadania i Comunicació (Acicom) i Acció Cultural del País Valencià (ACPV). Se celebrarà aquest dissabte, a partir de les 16.30 hores, a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània de València.

L’objectiu és “començar a obrir un camí” per al valencià en el món dels videojocs en particular i de les pantalles en general. “Entenem que és una proposta necessària, perquè el valencià ha de ser un instrument de comunicació útil per a les generacions més joves, i per tant ha de ser també la llengua dels videojocs i les pantalles”, ha sostingut el president d’ACICOM, José Ignacio Pastor.

En la trobada participarà Eldelabarrapan (@elTioBarry), un dels youtubers espanyols estrela del videojoc League of legends. També hi haurà un campionat de Clash Royale, amb inscripció gratuïta i premis per als guanyadors, a més de parlar sobre Plis-play, el canal de YouTube de jocs en valencià.

“Les generacions joves són fonamentals si volem garantir el futur i el repte digital de la presència del valencià a Internet encara està per a pensar i construir”, ha assenyalat Pastor. En aquest context, ha considerat que el valencià “es juga el futur amb la seua presència a les pantalles”.

Per part seua, el secretari d’ACPV, Toni Gisbert, ha destacat que es tracta d’“un repte interessant” el fet d’intentar entrar en un món com és el del gaming des de la perspectiva lingüística”.

També et pot interessar

stats