'Una tendresa oculta', el poemari que arreplega les millors obres de Vicent Andrés Estellés

L'escriptor Jaume Pérez-Montaner ha seleccionat 200 poemes per a retre-li homenatge

Així és el llibre poemari de Vicent Andrés Estellés / À Punt NTC

L'obra més ambiciosa de l'any Estellés està formada per més de 200 poemes seleccionats per l'escriptor Jaume Pérez-Montaner, de l'Alfàs del Pi. Ell és uns dels grans especialistes del poeta de Burjassot i responsable d'aquesta antologia que ja està en les llibreries. "Vicent Andrés Estellés és una figura que ens sobrepassa. No és només un gran poeta valencià, és un gran poeta de la literatura europea, sense cap dubte", ha assegurat l'escriptor.

Pérez-Montaner s'ha inspirat en la seua relació, quasi fraternal, amb el poeta perquè ha estudiat la seua obra durant quasi mig segle. Un estudi que després ha compartit en universitats d’ací i de l’estranger. "Una gran part de l'atractiu de la poesia d'Estellés és que parla de les coses quotidianes, de les que ell ha viscut, però nosaltres també", ha explicat.

L'autor ha seleccionat més de dos centenars de poemes que ajuden a rellegir de nou l'obra i ha triat els que més li agradaven a escala personal. Són els poemes que sospita que el lector busca, ja que conviden el lector a aprofundir més en la tendresa oculta del poeta. "Es veu l'Estellés que no és aparent; un Estellés profund, l'autèntic", ha assegurat.

Per a Pérez-Montaner, l'obra del poeta valencià "ha transcendit i es pot veure en l'obra de poetes posteriors". Tota la potència poètica del fill del forner en una edició elegant digna d'un centenari.

També et pot interessar

stats