Una parella de Nova York dona 255 obres d’art al Museu d'Art Contemporani d'Alacant

La primera exposició, amb 70 obres d'aquesta col·lecció, serà a finals del febrer

El galerista novaiorqués Michael Jenkins i l'historiador de l'art d'Elda Javier Romero han donat 255 obres d'art al Museu d'Art Contemporani d'Alacant / À Punt NTC

El Museu d'Art Contemporani d'Alacant (MACA) acaba de rebre 255 peces d'art donades per una parella de col·leccionistes de Nova York, un dels quals és d'Elda.

La col·lecció donada pel galerista novaiorqués Michael Jenkins i l'historiador de l'art d'Elda Javier Romero està valorada en uns dos milions d’euros i conté obres d'artistes consagrats, com Andy Warhol o Kara Walker, que són un reflex de les avantguardes artístiques de tot el món.

En total, 255 peces de 155 artistes que expliquen el món en què vivim a través de llenguatges i tècniques molt diferents i que acaben d’arribar al MACA, on encara estan desembalant-les i classificant-les. 

Rosa Castells, conservadora del MACA, ha explicat a À Punt que és una col·lecció tan extensa que representa una gran varietat de nacionalitats, geografies i generacions. A més, hi ha obres feministes i peces que reivindiquen l’homosexualitat i les identitats de gènere dissidents. De fet, un 40% de les obres són de dones, indica Castells.  

La relació de Javier Romero –nascut a Elda– amb Alacant ha sigut determinant per a fer la donació, afirma la conservadora. “Han pensat que aquest seria el lloc on millor la cuidaríem i més paper ens faria”, afig. 

Dins de les caixes també viatja una història d’amor forjada en una galeria d’art de Nova York que vol fer-se eterna a Alacant. 

La primera exposició amb 70 obres d'aquesta col·lecció es farà a finals de mes al MACA. 

També et pot interessar

stats