Una obra de Banksy s'autodestrueix durant una subhasta en directe

L'artista anglés va sorprendre a tots amb una trituradora que havia col·locat dins del marc.

Fotograma del vídeo penjat a Instagram per l'artista en què l'obra s'està autodestruint

L'artista britànic Banksy ha sorprés una vegada més amb la seua particular manera de fer art. Aquest cap de setmana una de les seues obres més famoses es va autodestruir després de ser subhastada per 1,04 milions de lliures (1.180 milions d'euros) en la casa de subhastes londinenca Sotheby's.

El creador mateix va difondre un vídeo en Instagram del moment en què el llenç Girl with Balloon ('Xiqueta amb globus') s'autodestrueix en passar per una trituradora de paper oculta en la part inferior del marc. Una performance que l'artista havia preparat feia temps, com explica en el vídeo: "fa anys vaig introduir una trituradora de manera secreta per si aquesta obra arribava a una subhasta". De fet, davall de la imatge estaven escrites les paraules "Going, going, gone!" Les mateixes que pronuncia el subhastador quan adjudica amb un martell l'obra a un client i que, literalment, volen dir "se'n, se'n va, se n'ha anat" com se'n va anar la xiqueta de l'obra.

Sotheby's assegura en la nota que "l'inesperat succés es va convertir instantàniament en història mundial de l'art i suposa la primera vegada en la història d'una subhasta en què una obra s'autodestrueix automàticament".

El diari londinenc Evening Standard explica que el comprador de l'obra, que no ha sigut identificat, es va quedar "sorprés" amb el fet i des de la casa de subhastes estan buscant com solucionar el problema. "Seré sincer, no hem experimentat abans una situació així, en què una pintura s'haja destruït espontàniament després d'aconseguir un rècord per a l'artista", va declarar el director de la casa de subhastes, Alex Branczik.

El preu a què es va vendre Girl with Balloon va suposar un rècord en lliures esterlines per a una peça de Banksy, ja que va superar la seua millor marca amb aquesta divisa, aconseguida en 2008. El quadre, que data de 2006, mostrava una xiqueta que tracta d'aconseguir un globus en forma de cor i era una versió en llenç d'un disseny que va aparéixer en forma de grafit a l'est de Londres. L'any 2017 aquest disseny va ser seleccionat com l'obra favorita dels habitants del Regne Unit.

També et pot interessar

stats