Una obra de Banksy recapta més de 2 milions d’euros per a un hospital de Palestina

El tríptic ‘Mediterranean Sea View 2017’ mostra una línia de costa al mar Mediterrani amb molts jupetins salvavides arrossegats per les ones.

L’obra ‘Mediterranean Sea View 2017’
L’obra ‘Mediterranean Sea View 2017’ / Sotheby’s

Una obra creada per l’artista Banksy l’han venuda aquest dimarts en una licitació a la casa de subhastes Sotheby’s per prop de 2,2 milions de lliures (uns 2,4 milions d’euros), una quantitat que destinaran a ajudar en les obres d’un hospital de la ciutat cisjordana de Betlem.

Mediterranean Sea View 2017, integrada per tres pintures, mostra una línia de costa al Mediterrani amb molts jupetins salvavides arrossegats per les ones, en al·lusió a la quantitat de vides perdudes al Mediterrani central mentre fugien de guerres, pobresa i barbàrie. Fins fa poc les tres obres havien estat penjades al Walled Off Hotel, codissenyat per l’artista a Betlem i situat molt prop de la barrera de seguretat que les autoritats israelianes han alçat a Cisjordània. Els fons d’aquest tríptic els lliuraran a la Bethlehem Arab Society for Rehabilitation (BASR), per a crear una nova unitat de tractament d’ictus i per a comprar equips de rehabilitació per a xiquets.

També et pot interessar

stats