Una necròpolis islàmica del segle XIII als carrers d'Asp

L'equip d'arqueòlegs ha localitzat fins ara 40 enterraments, però pensen que deu d'haver-n'hi uns 90.

VÍDEO | Una necròpolis islàmica del segle XIII als carrers d'Asp

Les obres de millora dels carrers Ramón y Cajal i Vereda, ubicats al centre d'Asp (Vinalopó Mitjà), han deixat al descobert una necròpolis islàmica, al costat mateix de les vivendes, que data del segle XIII. Fins ara, els arqueòlegs han localitzat 40 enterraments, però pensen que podria haver-n'hi uns 90. Un tresor arqueològic que aporta informació de la importància de la medina fundada en aquest espai fa més de set-cents anys.

L'equip d'experts treballa amb cura cadascun dels cadàvers que va trobant. Tots estan soterrats mirant cap a la Meca i, en algun cas, embolicats amb sudaris de li. El cementeri dona una idea de la importància de la medina i aporta valuosa informació sobre l'origen de la població.

Segons explica la directora del Museu d'Asp, María Bernal, les restes pertanyen als primers pobladors, que cap a l'any 1270 es traslladaren a aquest nucli procedents del riu.

Les restes seran traslladades al museu de la localitat per a catalogar-les i possiblement, en un futur, exposar-les perquè el veïnat conega millor les seues arrels. “Sabíem que teníem restes, però no d'aquesta magnitud. Estem trobant que tenim història i podem contar-la”, ha declarat la regidora de Cultura, Rosa Ruiz.

També et pot interessar

stats