Una mostra amb imatges inèdites de René Bardin recorre la història d'Alacant

La Diputació d'Alacant inaugura aquesta exposició, que ret homenatge a l'insigne empresari i diplomàtic

Mostra de René Bardín
Mostra de René Bardín / Diputació Provincial d'Alacant

Alacant, segons René Bardin. La Diputació Provincial d'Alacant ha inaugurat aquest dijous una exposició amb imatges inèdites de la ciutat durant la primera meitat del segle XX. Sota el títol "René Bardin: Petjada històrica d'Alacant", l'exposició ret homenatge a l'insigne empresari i diplomàtic en mostrar la seua contribució al desenvolupament i prosperitat de la ciutat.

El diputat de Cultura, Juan de Dios Navarro, ha presentat al Palau Provincial aquesta mostra, que consta de fotografies realitzades en la seua major part pel mateix Bardin i custodiades fins ara pels seus descendents, Rocío René Mille i René Bardin, que també han assistit a la inauguració. "Amb aquesta mostra, la diputació fa un pas important en la promoció del nostre llegat cultural. Al mateix temps, commemora la figura d'un alacantí de cor que va deixar una important empremta a la província a través de les seues aportacions empresarials, socials, culturals o esportives, entre altres", ha manifestat Navarro en un comunicat de la corporació provincial.

L'exposició estarà composta per una col·lecció fotogràfica en format digital, dividida en 26 instantànies en format 50 cm x 50 cm, onze en format 50 cm x 70 cm i dues caixes de llum amb impressió de 100 cm x 80 cm, així com per una sèrie d'elements i materials de l'època, vinculats a la fotografia estereoscòpica.

Théophile René Bardin Delille (1858-1940), nascut a la localitat francesa de Douai, es va convertir en un influent empresari. Després d'instal·lar-se a Alacant juntament amb la seua família i hi deixà una profunda empremta com a cònsol honorari de França i moltes altres facetes: des de la seua empresa vinícola fins a la participació en la fundació del Col·legi Francés —ara Liceu Francés—, sense oblidar que va ser artífex de la construcció de l'Estadi Bardin —on van jugar l'Hèrcules i l'Alacant—o el seu paper en l'estabilització del Club de Regates.

A més, el seu important llegat patrimonial s'estén per la comarca de l'Alacantí, on destaquen la casa Bardin, seu de l'Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert o la finca Vila Marco del Campello.

També et pot interessar

stats